Ενεργοποίηση του σημείου νεότητας του οργανισμού

Ο θύμος αδένας είναι το κεντρικό όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα νεογέννητο μωρό έχει πλήρως αναπτυγμένο θύμο αδένα, που, κατά το πρώτο έτος της ζωής του, φτάνει σε μέγεθος τα 25 cm3. Το βάρος του θύμου αδένα ενός εξάχρονου παιδιού ανέρχεται σε 20 γραμμάρια ή περίπου σε ποσοστό 0.5% του σωματικού του βάρους. Η ζωή του παιδιού κατά τα πρώτα 2 - 3 του χρόνια σε ένα μεγάλο βαθμό εξαρτάται από αυτόν τον αδένα. Κατά τη περίοδο αυτή τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος περνούν από το θύμο αδένα, όπου ένα μέρος από αυτά απομακρύνονται και τα υπόλοιπα μετασχηματίζονται σε Τ-λεμφοκύτταρα (γίνονται κατά κάποιο τρόπο «ειδικές δυνάμεις» του οργανισμού), που είναι σε θέση να εξουδετερώνουν τις μολύνσεις, τους ιούς, τα καρκινικά κύτταρα και τα παθολογικά αλλοιωμένα κύτταρα.

Το όργανο αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρόωρης γήρανσης. Το μέγεθος του θύμου αδένα μειώνεται με την ηλικία και τα θυμικά επιθηλιακά κύτταρα αντικαθίστανται από συνδετικό και λιπώδη ιστό. Στην ηλικία των 50 - 60 ετών ο άνθρωπος έχει 3 φορές μικρότερο σε μέγεθος θύμο αδένα και στους ηλικιωμένους απουσιάζει πλήρως. Αυτό δεν είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή, γιατί, κατά τα πρώτα 5 χρόνια της ενεργούς του λειτουργίας, ο θύμος αδένας παρέχει στον οργανισμό μας αρκετή ποσότητα Τ-λεμφοκυττάρων. Επίσης, ένα μέρος των λειτουργιών του θύμου αδένα μεταφέρεται στα κύτταρα του δέρματος, που συνθέτουν ορμόνες.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι, όσο αργότερα επέρχεται η γήρανση του θύμου αδένα, τόσο το καλύτερο. Πειράματα δείχνουν ότι ο θύμος αδένας μπορεί να επιβραδύνει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μεταμόσχευση του θύμου αδένα σε δύο σκυλιά. Σε ένα νεαρό σκυλί εμφυτεύτηκε ο θύμος αδένας από ένα γερασμένο και ως συνέπεια αυτό πολύ γρήγορα άρχισε να δείχνει σημάδια γήρανσης. Σε ένα γερασμένο σκυλί εμφυτεύτηκε θύμος αδένας από ένα νεαρό, το οποίο εν συνεχεία πολύ γρήγορα άρχισε να δείχνει σημάδια νεότητας, ανέκαμψε γρήγορα, βελτιώθηκε η όρεξή του και έγινε πιο ενεργό (δραστήριο).

Πώς όμως ο θύμος αδένας επιβραδύνει τη γήρανση; Εκτός από την προετοιμασία των Τ-λεμφοκυττάρων, ο αδένας αυτός συνθέτει ορμόνες, που συμμετέχουν στην αναγέννηση της επιδερμίδας, βελτιώνουν την αναγέννηση των κυττάρων και διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο θύμος αδένας, επίσης, εκκρίνει στο αίμα βιολογικά δραστικούς παράγοντες: παράγοντα ανάπτυξης, παράγοντα που ρυθμίζει τη συγκέντρωση του ασβεστίου στο αίμα, παράγοντα που μοιάζει με την ινσουλίνη και μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Για να εντοπίσετε το σημείο νεότητας, τοποθετήστε 2 ενωμένα δάχτυλα κάτω από clavicular notch. Αυτή είναι η κατά προσέγγιση θέση του θύμου αδένα στο κεντρικό τμήμα του θώρακα, ακριβώς πίσω από το στέρνο.

Ο εκφυλισμός του θύμου αδένα μπορεί να επιβραδυνθεί. Για το θύμο αδένα είναι ωφέλιμα όλα αυτά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως η κατάλληλη διατροφή, χειμερινά μπάνια, γυμναστική κτλ.

Υπάρχει μια απλή και αποτελεσματική μέθοδος επιρροής στον θύμο αδένα: μπορείτε να χαϊδεύετε, να χτυπάτε ελαφρώς ή να κάντε μασάζ στο σημείου νεότητας. Τοποθετήστε τις άκρες των δακτύλων ή τη γροθιά σας στο σημείο νεότητας και αρχίστε ελαφρά χτυπήματα. Επιλέξτε ευχάριστο για σας ρυθμό χτυπημάτων. Για να ενεργοποιήσετε το θύμο αδένα αρκούν 10-20 χτυπήματα. Εάν το κάνετε αυτό τακτικά τις πρωινές ώρες και μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σημείο νεότητας θα ενεργοποιηθεί και θα αισθανθείτε τόνωση, χαρά και ευεξία.

Παρά τη φαινομενική ασημαντότητα της διαδικασίας αυτής, η θετική επίδραση της είναι μεγάλη και ασκεί σημαντική επιρροή στην αναζωογόνηση του σώματος. Η υποστήριξη της λειτουργίας του θύμου αδένα με τη φυσιοθεραπεία του βιοσυντονισμού πραγματοποιείται σε ηλεκτρομαγνητικό και πληροφοριακό επίπεδο. Αυτό το είδος της επίδρασης μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα του θύμου αδένα στο επίπεδο ενός πολύ νεότερου σώματος.

Πρώτο στάδιο: 10 ημέρες

Ονομασία προγράμματος Συχνότητες
Θύμος αδένας 69;79
Θύμος αδένας συχνότητες ελέγχου 1 17;38;38,5;56;56,25;63,5;69;79
Θύμος αδένας συχνότητες ελέγχου 2 74,5
Θύμος αδένας (υπολειτουργία) 69
Ανοσοποιητικό σύστημα 1,7;1,75;8,1;9,4;9,6
Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος 9,4
Λεμφικό σύστημα 1 - 2 77,5;80;82,5;92,5;94,7;95,5;99

Δεύτερο στάδιο: 10 ημέρες

Ονομασία προγράμματος Συχνότητες
Κέντρο λεμφαδένα 68,5
Επινεφρίδια 52,75;53;53,5
Φλοιός των επινεφριδίων 1,2;1,7;2,6;4;4,9;9,44
Προστατευτικές δυνάμεις 1 11,5;19,5;26;58;69;79;84,5;97,5
 Προστατευτικές δυνάμεις 2  60,5;64,5;67

Επαναλάβετε τη διαδικασία μετά από περίοδο ενός μηνός.

Παρακαλούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον ιατρό σας, πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε συνόλου προγραμμάτων.