Συμπληρώματα Διατροφής

Ο κόσμος έχει αλλάξει ριζικά, ειδικά τα τελευταία εκατό χρόνια.
Έχουμε γίνει μάρτυρες της βιομηχανικής προόδου, της ανακάλυψης του ηλεκτρισμού, των τεχνολογικών εξελίξεων, και το σώμα μας είναι αναγκασμένο διαρκώς να προσαρμόζεται.

Έχουμε αλλάξει τον τρόπο που ζούμε, τρώμε περισσότερο και κινούμαστε λιγότερο. Αλλά τι πραγματικά τρώμε αυτές τις μέρες;

Δεδομένα από τα παγκόσμια συνέδρια του Rio 1992 και 2012 έδειξαν ότι το έδαφος, συνεπώς και τα προϊόντα που αυτό παράγει, (φρούτα και λαχανικά) έχουν χάσει πάνω από το 50% των θρεπτικών συστατικών τους, συγκριτικά με 50 χρόνια πριν.

Δυστυχώς, οτιδήποτε καταναλώνουμε αυτές τις μέρες είναι πολύ λιγότερο θρεπτικό, και η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει όλο και περισσότερο από το 1992. Ακόμα και οι βιολογικές καλλιέργειες δεν προσφέρουν την ίδια θρεπτική αξία, όπως 50 χρόνια πριν.

Τρώμε αλλά δεν τρεφόμαστε! Καταναλώνουμε τεράστιες ποσότητες ζάχαρης, υδατανθράκων, πρωτεϊνών, αλλά ελάχιστα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, που βοηθούν το σώμα μας να θεραπευτεί. Μεγάλη ειρωνεία, οι παχύσαρκοι βρίσκονται σε κατάσταση υποθρεψίας!

Και σαν να μην φτάνουν αυτά, δημιουργούμε γενετικά τροποποιημένες τροφές και δυστυχώς, δεν φανταζόμαστε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στο σώμα μας.

Οι περισσότερες κτηνοτροφικές μονάδες έχουν βιομηχανοποιηθεί. Τα ζώα αναπτύσσονται στο διπλάσιο μέγεθος, στο μισό χρόνο όπως, για παράδειγμα, τα κοτόπουλα. Αυτό μπορεί και επιτυγχάνεται χάρη στην επιστήμη, τα αντιβιοτικά και τις ορμόνες – τα οποία δεν αποβάλλονται από τα ζώα και συνεπώς καταναλώνονται και από εμάς, χωρίς να το γνωρίζουμε.

Στις μέρες μας, τα πάντα σχεδόν καλλιεργούνται με εντατικούς ρυθμούς:
βοοειδή, κοτόπουλα, ψάρια, χοίροι, οστρακοειδή – όλα έχουν βιομηχανοποιηθεί.

sympliromata-diatrofis-03

Όσο περισσότερο επεξεργάζονται τα τρόφιμα, τόσο φτωχότερα είναι σε θρεπτική αξία. Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν ακολουθούν πια τις εποχές. Στα σουπερμάρκετ βρίσκουμε τα πάντα, όλο το χρόνο.

Αγοράζουμε τομάτες από θερμότερες χώρες, όπου συλλέγονται ακόμα άγουρες, και ωριμάζουν έπειτα με αιθυλένιο, μία ισχυρή χημική ουσία. Βρίσκουμε όμορφα, γυαλιστερά φρούτα και λαχανικά, αλλά όταν τα τρώμε, θυμόμαστε, ότι είχαν διαφορετική γεύση όταν ήμασταν παιδιά. Μπορεί και να έχουμε ξεχάσει ακόμα τη γεύση τους!

Η επιστήμη μας έχει δώσει καινούργια φάρμακα, τα οποία έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο και έχουν σώσει πολλές ζωές. Από την άλλη μεριά όμως, η κατάχρηση αυτών των φαρμάκων αλλάζει τη φυσική ισορροπία του σώματος, προκαλώντας συχνά περισσότερο κακό απ’ ότι καλό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) υπογραμμίζει ότι το 60% όλων των θανάτων παγκοσμίως αποδίδεται σε χρόνιες νόσους, προκαλούμενες από ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών των τροφών, ακόμα και στις αναπτυγμένες χώρες.

Το νέφος, η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι ακτινοβολίες, η έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά- όλα αυτά βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας.

Η σωστή διατροφή είναι κορυφαίας σημασίας- όχι επεξεργασμένα φαγητά, αποφύγετε συνεχώς τις ίδιες τροφές, επιλέξτε φρέσκα προϊόντα, όχι σύνθετους υδατάνθρακες, αλλά πολλά λαχανικά και φρούτα, φρέσκο ψάρι και κρέας, πολλούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, και γιαούρτι.

Μετά από όλα αυτά, η αναγκαιότητα χρήσης  συμπληρωμάτων διατροφής επιβάλλεται για να είμαστε σίγουροι ότι λαμβάνουμε επαρκείς βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και ένζυμα, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Δυστυχώς, όπως είδαμε και νωρίτερα, τίποτα δεν είναι επαρκώς θρεπτικό.

Το καλύτερο πάντα είναι να διαλέγουμε φυσικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Τώρα είναι στο χέρι μας να προσέχουμε την υγεία μας. Με λίγη προσοχή και ενημέρωση, μπορούμε να παραμένουμε υγιείς και να προλαμβάνουμε σοβαρές αρρώστιες.

Η πληροφόρηση είναι θεμέλιο για την υγεία μας !!!

Για οποιαδήποτε πληροφορία: (+30) 6939 87 17 75

Παραγγείλετε χωρίς εγγραφή στο επίσημο site της ESSENSLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *